neděle 2. května 2010

Dvojzkoušky KK Prostějov, 1. 5. 2010

8. oficiální závody

Probudili jsme se do deštivého rána, ale protože jsme o předpovědi věděli, tak jsme se na to náležitě připravili.. extra bundy, kalhoty, pláštěnky... dyk co, zaběhneme dvě zkoušky a hurá domů do teplé sprchy. Danka s Jašikou přeskočily do našeho autíka a už jsme frčely směr Prostějov. Po adrenalinové vložce, kdy se Charlie zmocnil nachystaných jatýrek v tašce v kufru a Jašičinýho skoku z kufru do silnice, jsme v pořádku dorazili na místo. Moc pěkné mimochodem, mimo civilizaci a s potokem hned vedle cvičáku.. takže udržte pak dvě nadržený vizslí vydry, aby tam hned nehupsli.. :o))..

Parkury stavěl čerstvý rozhodčí Petr Dostál a pro LA1 byly moc pěkné. A opět se ukázalo, že čím jednodušší parkur, tím víc chyb. První běh nedoběhl nikdo čistě a my se kupodivu discli na kruhu. Nějak se nelíbil většině pejskům, včetně Charlieho. Prostě ho podskakovali nebo skákali bokem, byl v nějakým blbým úhlu. A když už to jedna bordera vzala skrz, tak to na ni spadlo.. To jsem byla docela nakrklá, protože s kruhem už dávno problémy nemáme, ale potom bordeřím parakotoulu jsem byla i ráda, že se na to Charliek vyprdnul.

Druhý běh už vypadal komplikovaněji, ale o to víc nám sednul, viz. video. Jen škoda, že jsem Charlieho moc vytlačila a nebyla víc od něj. Neskákal by tak daleko a možná stihnul včas stočit své zrzavé tělo a vybral by tu skočku před kladinou. Tak jsme to opravili a běželi dál na kladinu. Tam už jsem viděla, jak vizsloun nabírá rychlost a s plnou chutí zase skočí zónu. Tak jsem v poslední naději zařvala Stůj, zóna.. a světe div se, Charlie nádherně zbrzdil a naučenou zónu krásně počkal.. asi musíme už 1 + 1 dát dohromady. Umí zónu, umí kladinu, teď už to jen spojit, aby z toho bylo 2.. :o) .. A do cíle jsme tedy doběhli s jedním odmítnutím. Bylo z toho moc pěkné 4. místo a splněná zkouška.

Taky jsme tu opět potkali další vizslí závodnici Ariete, tak doufáme, že se potkáme na více závodech. Bylo to děsně bezva a počasí se smilovalo a z avizovaného deštivého dne byla krásná slunečná sobota.

Bilance: ZK1 LA1 DISC, ZK2 LA1 4V


1 komentář:

  1. achoooj teta, nááádhera. moooc gratulujeme, jste prostě šikulky šikovný!!! nám už se moc stýská po agi. zítra jdeme na kontrolu tak snad nám už to povolí...

    OdpovědětVymazat